banderaCatala cas ang

musisteriamusisteria

Que són i Tipus de Llicències Creative Commons:

licencias crative commons

Creative commons va ser fundada el 2001, és un fundació sense ànim de lucre, que pretén donar suport als usuaris a exercir els seus drets sobre la propietat intel.lectual. El primer projecte neix el 2002, amb la idea d'alliberar un conjunt de llicències per a ús públic. S'inspira en part de la idea de la fundació per al Programari Lliure, amb els seus Llicències d'ús Públic General (GNU GPL).

A diferència de les llicències de programari lliure, Creative commons no està acotat únicament als desenvolupaments informàtics, sinó que amplia el seu camp a qualsevol tipus de creacions, musicals, teatrals, literàries, cinematogràfiques, fotogràfiques, és a dir, art en general.

Per què utilitzar llicències de Creative Commons?

ermet encoratjar a altres companys a construir nous tema a partir del propi o a millorar-lo, proveir-se del rèdit que suposa que altres facin referència a l'autor original.

Permeten mantenir diferents opcions de la mateixa llicència:

El format que s'usa és força general (més informal i menys legal).

Quant al format legal, aquest compta amb terminologia eminentment tècnica.

El format digital està dissenyat per ser fàcilment tractat amb mètodes informàtics.

Amb aquestes llicències s'està formant part i col.laborant amb una nova línia de pensament, referit a Copyright, art i Internet.

Llicències:

Oferir un treball sota una llicència de Creative Commons no significa lliurar el Copyright [en | es], sinó posar a disposició alguna cosa d'aquests drets i només sota certes condicions.

Les condicions són la que triï cada un i es detallen a continuació:

Les llicències:
Logos Codi Definició Descripció
attrib     BY reconeixement Aquesta llicència permet a altres distribuir, barrejar, ajustar i construir a partir de la seva obra, fins i tot amb finalitats comercials, sempre que li sigui reconeguda la autoria de la creacióó original. Aquesta és la llicència mes servicial de les ofertes. Recomanada per a una màxima difusió i utilització dels materials subjectes a la llicència.
attrib img   BY ND Reconeixement-SenseObraDerivada Aquesta llicència permet la redistribució, comercial i no comercial, sempre que l'obra no es modifiqui i es transmeti íntegrament, reconeixent l'autoría.
attrib dolar img BY NC ND Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada Aquesta llicència és la més restrictiva de les sis llicències principals, només permet que altres puguin descarregar les obres i compartir-les amb altres persones, sempre que es reconegui la seva autoria, però no es poden canviar de cap manera ni es poden utilitzar comercialment.
attrib dolar   BY NC Reconeixement-No comercial Aquesta llicència permet a altres barrejar, ajustar i construir a partir del seu treball per a fins no comercials, i encara que en les seves noves creacions hagin de reconèixer la seva autoria i no puguin ser utilitzades de manera comercial, no han d'estar sota una llicència amb els mateixos termes.
attrib dolar cercle BY NC SA Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual Aquesta llicència permet a altres barrejar, ajustar i construir a partir del seu treball per a fins no comercials, sempre que li reconeguin la autoría i les seves noves creacions estàn sota una llicència amb els mateixos termes.
attrib cercle   BY SA Reconeixement-CompartirIgual Aquesta llicència permet a altres re-mesclar, modificar i desenvolupar sobre la teva obra fins i tot per a propòsits comercials, sempre que atribueixin el crèdit i llicencien les seves noves obres sota idèntics termes. Aquesta llicència és a menuda comparada amb les llicències de "copyleft" i les de programari "open source". Qualsevol obra nova basada en la teva, ho serà amb la mateixa llicència, de manera que qualsevol obra derivada permetrà també el seu ús comercial. Aquesta llicència és la utilitzada per Wikipedia i es recomana per a aquells materials que puguin beneficiar-se de la incorporació de contingut provinent de Wiikipedia o altres projectes llicenciats de la mateixa forma.
Aquest document és una traducció dels tipus d'opcions que ofereix Creative Commons i l'original es troba en: http://creativecommons.org/learn/licenses
Creative Commons
Aquest document és una traducció dels tipus d'opcions de cessió de drets de la propietat que ofereix Creative Commons, l'original es troba a: Aqui

info@musisteria.com - contactar
Amb el teu donatiu faràs possible que aquesta web torni a estar a la teva disposició, gràcies.
@cW